Батьки винуватиці харківської ДТП вибачилися перед сім’ями загиблих і постраждалих

03.11.2017
На розі вулиць Сумської та Мечникова, де «Лексус» Олени Зайцевої забрав життя шістьох людей, правоохоронці провели вже другий за останній тиждень слідчий експеримент.
 
Цього разу пізно ввечері на місце ДТП привезли в автозаку й саму учасницю трагедії, яка детально розповіла свою версію аварії.
 
Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех, учасники зіткнення самі виявили бажання взяти участь у слідчому експерименті, додавши при цьому, що розгляд резонансної справи може завершитися вже в середині наступного місяця.
 
«Це вирішуватиме процесуальне керівництво, — уточнив він, — тому що навіть якщо можливі десь якісь затягування з якимись особами, скоріше, це буде виділено в окреме провадження для встановлення тих чи інших фактів».
 
Інший учасник ДТП, Геннадій Дронов, i досі перебуває у лікарні з тяжкими травмами, тож участі у відтворенні тих подій поки що не брав.
 
Але він уже повідомив пресі, що в момент аварії рухався зі швидкістю 25 кілометрів за годину. На який сигнал світлофору він рушив із місця, водій не пам’ятає, але саме перехрестя перетинав на зелене світло.
 
«Я практично перетнув Сумську, і вся моя увага була прикута до пішохідного переходу, — каже він. — А в цей час... Це була фактично всього лише мить, я не знаю, звідки вона з’явилася. Перед тим як виїхати на перехрестя, я подивився — праворуч не було жодних перешкод. І під час руху перехрестям нікого не було праворуч. Я не міг очікувати, що в цей час хтось їхатиме на такій швидкості на заборонений сигнал світлофору». 
 
Батьки Олени Зайцевої намагаються домогтися порозуміння з родинами загиблих, запропонувавши їм допомогу.
 
«Для нас це жахлива трагедія. Скорбота і жах, — сказала у прямому ефірі ток-шоу на телеканалі «Україна» мати дівчини Тетяна Іванова. — Ми ще раз просимо у родин загиблих і потерпілих у цій страшній аварії пробачення».
 
Але сім’ї, до яких прийшло страшне горе, відреагували на розкаяння батьків винуватиці аварії досить стримано. Скажімо, батько Діани та Оксани Берченко (одна з сестер і досі у лікарні, а друга померла через тиждень після ДТП) відмовився від допомоги.
 
При цьому він згадав ще й про свого зятя Олександра Євтєєва, який також загинув під колесами «Лексуса». Така ж реакція була і в літньої жінки з приміської Солоницівки, що втратила за один вечір доньку та онуку й лишилася самотньою.