Депутат Юрій Дерев’янко подав законопроект про імпічмент Президенту

09:22, 02.11.2017

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент Президенту.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, хоча текст документу №4278 наразі не опубліковано.

Як зазначає автор законопроекту, його мета - "усунення прогалин в чинному законодавстві, які дозволяють главі держави діяти всупереч Конституції та інтересів народу України".

"Завтра у нас буде велика презентація цього законопроекту. Цей законопроект є дуже важливий. Це законопроект, який врегульовує діяльність Конституційної інституції — президента України, а також припинення його діяльності, припинення його повноважень у випадку порушення закону, державної зради чи іншого злочину", — повідомив один із лідерів "Руху нових сил" Юрій Дерев'янко в ефірі "Радіо Свобода".

Він зазначив, що презентація законопроекту для преси відбудеться у четвер, 2 листопада, в лекторії під куполом на Площі Конституції біля Верховної Ради.

Юрій Дерев’янко зазначив, що з моменту запровадження Конституції 1996 року не було жодного законопроекту, який врегульовував би діяльність Президента України, інформує прес-служба депутата.

"Ми маємо закон про Регламент Верховної Ради, закон про Конституційний суд, які регулюють діяльність цих органів. А про Президента і про припиненя його діяльності ми не маємо закону", — підкреслив парламентар.

"Тому це дуже важливий закон, який має бути, щоб ми не допускали узурпації влади Президентами. Адже кожний президент, який узурповував владу, приводив на превеликий жаль, країну до революцій", — зазначив народний депутат.

Нагадаємо, під Верховною Радою триває акція "Велика політична реформа", на якій декілька десятків чоловік живуть у наметах, встановлених на проїжджій частині вулиці Грушевського, та збираються на мітинги під будівлею Ради разом із іншими активістами. До протестувальників приєднувався Міхеіл Саакашвілі, який провів ніч у наметі на Грушевського.