Міхеіл Саакашвілі вдруге не отримав статус біженця (документ)

20:16, 01.11.2017
Міхеіл Саакашвілі вдруге не отримав статус біженця (документ)

Міхеіл Саакашвілі після ночівлі у наметі біля Верховної Ради (скріншот відео)

Державна міграційна служба вдруге відмовила Міхеілу Саакашвілі в статусі біженця, бо не виявила переслідування щодо нього за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань.

Про це повідомляє видання "Еспресо", яке опублікувало копії документів Державної міграційної служби.

Відмову Міхеіл Саакашвілі отримав відповідно ч. 4 статті 8 Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додатковоrо або тимчасового захистy".

"Відповідно до ст. 8 закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" повідомляємо, що Вам, Саакашвілі Mixeiлу Ніколозовичv відмовлено в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у зв'язку з очевидною необrрунтованістю заяви, а саме через відсутність обrрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань та недоведеності загрози життю, безпеці чи свободі", - значиться у офіційній відповіді Державної міграційної служби.





Адвокат лідера "Руху нових сил" Руслан Чорнолуцький повідомив, що захист Міхеіла Саакашвілі збирається оскаржувати таке рішення ДМС.

"Повідомлення міграційної служби (про відмову в притулку, - ред.) може бути оскаржене у вищепідпорядкованій міграційної інстанції, а також в суді. Уже завтра ми підготуємо позов і подамо його", - сказав Чорнолуцький виданню Liga.net.

Нагадаємо, Петро Порошенко позбавив українського громадянства Міхеіла Саакашвілі. 10 вересня екс-сгубернатор Одеської області перетнув польсько-український кордон. Через те, що не було дотримано процедури при переходів "Шегинях", Міхеіла Саакашвілі звинувачують в незаконному перетині кордону та інкримінують йому адміністративне правопорушення. 

Як повідомляла "УМ", 24 жовтня Юрій Луценко повідомив, що Міхеіл Саакашвілі не отримав статус біженця та може бути депортований. При цьому грузинські правоохоронці вже направили документи на екстрадицію екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якого звинувачують у розгоні акції протесту.