НАБУ та САП обшукують службовців поліції у справі "рюкзаків Авакова"

14:55, 01.11.2017
НАБУ та САП проводять обшуки в домівках низки службових осіб Національної поліції у справі "рюкзаків Авакова, повідомляє у Facebook прес-служба НАБУ.
 
"Детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють слідчі дії (обшуки) за місцем реєстрації та проживання низки службових осіб Національної поліції в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків", - розповідають у бюро.
 
Мова йде про осіб, які "за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення та логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ".
 
"Обшуки проводяться в Києві та Київській області", - додають детективи.
 
Антикорупційний орган пояснює, що слідчі дії проводяться з метою з’ясування обставин, викритих раніше детективами НАБУ в ході розслідування і пов’язаних із підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.
 
"Низка з них була перероблена "зворотною датою", акти прийомки здійснювались без фактичної поставки товару, який доставляли згодом. Викриті факти долучені до матеріалів слідства", - розповіли в НАБУ
 
Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.
 
За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.
 
Згодом стало відомо про затримання Олександра Авакова, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і ще одного фігуранта провадження. Коли Авакова-молодшого доставили до НАБУ спецпризначенці, він курив і посміхався.