Синові Авакова загрожує від 7 до 12 років через оборудки із закупівлями

13:11, 01.11.2017
Синові Авакова загрожує від 7 до 12 років через оборудки із закупівлями

Підозрюваним у справі про оборудки під часу закіпівлі рюкзаків для Нацгвардії сину глави Міністерства внутрішніх справ Олександру Авакову та Сергію Чеботарю та ще одному підозрюваному загрожує від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Про це повідомив керівник Спеціальізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький пд час спілкування з журналістами.
 
«Підозрюваним загрожує від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Але знов таки, якщо провина буде доведена в суді», - -аявив Холодницький.
 
Холодницький зокрема прокоментував наявність молодиків у суді.
 
«Зранку була розмова з директором НАБУ. Він обіцяє забезпечити безпеку прокурорів у суді».
 
На питання, чи фігурує у цьому провадженні сам міністр Аваков, Холодницький відповів: «Не фігурує».
 
Він також зазначив, що перший проект підозри Сергію Чеботарю був у січні 2017 року, але тоді доказів для оголошення підозри було недостатньо.
 
«Зараз ми клопотання погодили між детективами і прокурорами. З цим клопотанням ознайомлюється сторона захисту. Після цього ми направимо його до суду», — сказав Холодницький.
 
Крім цього, САП буде клопотати про арешт для усіх трьох фігурантів "справи рюкзаків" з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень. За його словами, усім трьом затриманим уже оголошено про підозру і вони ознайомлюються з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
 
"Прокурори будуть клопотати про заставу у розмірі 5 мільйонів для колишнього працівника МВС (Чеботар, - ред.) та однієї фізичної особи ( Олександр Аваков, - ред.). Ще чотири мільйони проситимемо для підприємця, який мав виготовляти рюкзаки", - розповів Холодницький.
 
Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.
 
За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.
 
Згодом стало відомо про затримання Олександра Авакова, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і ще одного фігуранта провадження. Коли Авакова-молодшого доставили до НАБУ спецпризначенці, він курив і посміхався.