Олександр Аваков доставлений до НАБУ (відео)

17:03, 31.10.2017
Олександр Аваков доставлений до НАБУ (відео)

Олександр Аваков сміється в оточенні спецпризначенців НАБУ. (Фото з ФБ-сторінки програми "Схеми")

Сина міністра МВС Арсена Авакова – Олександра, затриманого за підозрою у розтраті бюджетних коштів, привезли до будівлі НАБУ у вівтороку близько 15:20.

 

Про це повідомила журналіст програми "Схеми: корупція в деталях" Наталя Седлецька у Facebook  приблизно через годину після цього.

 

На відео видно, як Олександр Аваков курить та сміється в компанії спецпризначенців, які привезли його до НАБУ.

Детективи НАБУ мають зачитати повідомлення про підозру Олександру Авакову, а після цього доставити до суду для обрання міри запобіжного заходу.

 

Судове засідання має відбутися у Солом'янському райсуді Києва у вівторок ввечері. Біля суду вже збираються представники найближчого оточення міністра Авакова з вітчизняного політикуму.   

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок детективи НАБУ розпочали обшуки у родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Києві і Харкові. Зокрема, обшуки проходили у сина Авакова – Олександра.

 

За версією слідства, у 2015 році затримані особи були причетні до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньо ринкову. До того ж, товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 мільйонів гривень.

 

Згодом стало відомо про затримання Олександра Авакова, колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря і ще одного фігуранта провадження. МВС вже завило про політичні переслідування міністра Авакова у зв'язку із затриманням його сина.