На Херсонщині агітували на виборах за допомогою SMS

16:03, 29.10.2017

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували факт розсилки виборцям SMS із закликом голосувати за одного із кандидатів на посаду голови Білозерської селищної об'єднаної територіальної громади у Херсонській області у неділю.

 

Про це повідомив координатор довготермінового спостереження від Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області Максим Єлігулашвілі, передає «Укрінформ».

 

"У Білозерці SMSки розсилали голосувати за одного з кандидатів (на посаду голови селищної ОТГ - ред.)", - розповів Єлігулашвілі.

 

Хто саме розсилав ці SMS-повідомлення - прихильники даного кандидата чи його противники, які намагалися у такий спосіб нашкодити кандидатові, наразі невідомо.

 

Зазначимо, що у неділю, 29 жовтня 2017 року, Центральна виборча комісія призначила вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) в усіх областях України.

 

Як повідомляє прес-центр ЦВК, передбачається, що у цих виборах на 1 947 виборчих дільницях візьмуть участь понад 1 мільйон 330 тисяч осіб, тобто близько 4 відсотків усіх виборців України.

 

Голосування розпочалося о 8:00 і триватиме до 20:00.