На Черкащині, через чужі борги, замерзає районний центр Сміла

20:00, 28.10.2017

У черкаському місті Сміла сьогодні відбулося народне віче.

Річ у тім, що в цьому райцентрі досі немає тепла в оселях, школах, дитсадках та лікарнях. Люди мерзнуть через чужі борги.

Адже головний постачальник тепла – приватне ТОВ «Сміла Енергоінвест», через більше ніж 90-мільйонний борг, не закупило у НАК «Нафтобаз України» ліміти газу.

І замість того, щоб взяти кредит та купити газ, звернулося до Смілянської міської ради з проханням про реструктуризацію цього боргу.

Міські депутати проти того, аби приватна компанія вішала свої борги на населення міста. Тож не проголосували за таку пропозицію.

Вони кажуть, що в їхній пам’яті не вивітрилися минулорічні сюрпризи з подачею тепла місту від «Сміла Енергоінвесту», коли через борги опломбовувалися котельні.

Але спроби «поставити до стінки» депутатів тривають.

Днями у місті висадився цілий десант на чолі з заступником Черкаської ОДА Сергієм Овчаренком.

Мова знову йшла про те, що треба підписувати угоду про реструктуризацію боргів «Сміла Енергоінвесту».

Тим часом міська рада прагне позбутися ТОВ «Сміла Енергоінвест» і відмовитися від його послуг.

Чиновника кажуть, постачати тепло в оселі містян буде комунальне підприємство «Смілатеплокомуненерго», яке вже отримало на це ліцензію.

Але, як повідомлялося на народному віче, «Сміла Енергоінвест» не віддає місту котельні і паспорти на них, а тепер, ще й заварює двері, аби туди ніхто не потрапив.

Як повідомив смілянській громаді на народному зібранні заступник міського голови Олександр Риджаніч, допомагати «Енергоінвесту» приборкати смілян прибули до міста тітушки з Дніпропетровської області.

За словами члена Смілянського міськвиконкому Віктора Овчаренка, прийшов час громаді робити рішучі кроки, адже про проблему міста, яке замерзає, повинні почути керівники держави, а боргами «Сміла Енергоінвесту» мають зайнятися правоохоронні органи.