На Чернігівщині тренувалися евакуювати населення під час пожежі на арсеналах

09:13, 27.10.2017
На Чернігівщині тренувалися евакуювати населення під час пожежі на арсеналах

Рятувальники тренувалися евакуювати мешканців міста Ічня.

Масштабні тренування на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини відбулися у Ічнянському районі Чернігівської області у четвер.

 

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій у п’ятницю.

 

Тренування провели для органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області та її ланок Ічнянського і Прилуцького районів.

.

Перед початком тренувань голова ДСНС Микола Чечоткін нагадав про пожежі на складах у Сватовому, і Балаклії та Калинівці: "Сьогодні наша головна мета – перевірити дієвість спланованих заходів і надати практику керівному складу на відповідній території щодо ефективних дій у разі виникнення загрози".

 

Тренування включали заходи на випадок пожежі на технічній території зберігання ракетно-артилерійських боєприпасів військової частини поблизу населеного пункту Дружба Ічнянського району області.

 

За легендою, в зону можливого ураження потрапили 30 населених пунктів, в яких проживає понад 17 тисяч громадян.

 

Під час навчань органи управління і сили цивільного захисту відпрацювали заходи з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в евакуйованому населеному пункті Ічня.

 

Після тренувань пан Чечоткін наголосив на необхідності доопрацювання керівниками плану заходів з урахуванням усіх проблемних питань і довести порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації до кожного громадянина, який мешкає в зоні імовірного ураження.