Колишній футболіст київського «Динамо» Каха Каладзе став мером Тбілісі

24.10.2017
Колишній футболіст київського «Динамо» Каха Каладзе став мером Тбілісі

Грузинською столицею керуватиме футболіст.

Із результатом 51,15 відсотка голосів на виборах мера грузинської столиці переміг колишній футболіст київського «Динамо», донедавна міністр енергетики Грузії й кандидат від правлячої партії «Грузинська мрія» Каха Каладзе. Вибори пройшли в суботу, 21 жовтня.
 
 
Друге місце посів незалежний кандидат Алеко Елісашвілі (17,46 відсотка голосів), а третє — кандидат від партії «Єдиний національний рух» Заал Удумашвілі (16,48 відсотка).
 
 
На посаду мера Тбілісі претендували загалом тринадцять кандидатів. Каладзе підтримав Бидзіна Іванішвілі — засновник партії «Грузинська мрія», колишній прем’єр-міністр, який є найбагатшою людиною Південного Кавказу.
 
 
Партія є опозиційною до екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. 
 
 
У міську раду (сакребуло) Тбілісі пройшли чотири партії. За результатами підрахунку голосів, на 709 із 737 виборчих дільниць лідером є «Грузинська мрія», яка набирає 52,96 відсотка голосів.
 
Ще три партії подолали чотиривідсотковий поріг: «Єдиний національний рух» (17,62 відсотка), «Європейська Грузія» (9,19 відсотка) і «Альянс патріотів» (5,64 відсотка).
 
На місцевих виборах у Грузії також перемагає правляча партія. Її кандидати також лідирують на виборах у Руставі, Батумі, Поті та Кутаїсі.
 
Нагадаємо, що засновником опозиційного грузинського «Єдиного національного руху» є екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який зараз перебуває в Україні та є лідером українського «Руху нових сил».