У Миколаєві спроектували першу модернізовану БРДМ-2

24.10.2017
Працівники держпідприємства «Миколаївський бронетанковий завод» презентували нову модернізацію БРДМ-2 з поліпшеними тактико-технічними характеристиками.
 
Перевага оновленої версії військової машини полягає у більш потужному та економному дизельному двигуні марки FTP Iveco Tector.
 
За рахунок перекомпонування носової частини бронеавтомобіля (з цієї частини машини прибрані люки водія та командира) винахідники змогли встановити додатковий бронезахист та значно посилити міць її лобової частини.
 
Відтепер БРДМ-2 не боїться атаки протитанковими гранатами різних видів, адже облаштована захисною решіткою.
 
— Машина має міцну та легку броню у вигляді повністю звареного нового корпусу, силової установки, дизельного двигуна, нової ходової частини з незалежною підвіскою, — розповідає водій-випробовувач Федір Бойчук. — При всій своїй комплектації нова бронемашина зберігає відмінну маневреність та керованість.
 
Колектив «Миколаївського бронетанкового заводу» передав бійцям Прикордонної служби України десять із двадцяти бронетранспортерів, які пройшли капітальний ремонт у стінах їхнього рідного підприємства.
 
— Це дуже добре, що кожен БТР обладнаний протигранатними сітками за новою технологією, — розповів підполковник Херсонського прикордонного полку Анатолій Сокирко. — На даний час потреби прикордонників, які служать на російсько-українському кордоні неподалік анексованого Криму, повністю задоволені.
 
Щоб виконати замовлення від військових, колектив держпідприємства «Миколаївський бронетанковий завод» змушений працювати сім днів на тиждень у дві зміни.
 
За півтора місяця напруженої роботи їм вдалося не тільки довести до ладу розконсервовані БТРи, а й відновити техніку для українських морських піхотинців та спроектувати дві броньовані машини швидкої допомоги.
 
— Капітальний ремонт машини був проведений у повному обсязі, — розповів виконуючий обов’язки директора заводу Олександр Швець. — Робітникам Миколаївського бронетанкового заводу довелося розбирати техніку до корпуса, чистити, фарбувати та оснащувати кожен БТР новими робочими вузлами. Повний комплекс робіт провели відповідно до вимог сторони-замовника в особі Міністерства оборони України.
 
Модернізовані бронемобілі БРДМ-2 змогли побачити всі відвідувачі чотирнадцятої Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека», яка пройшла в Києві. Там же українцям презентували нові досягнення в галузі науки та техніки, які зараз уже є на озброєнні українських військових.