Із площі перед ВДНГ в Києві суд заборонив робити парковку

13:47, 19.10.2017
Із площі перед ВДНГ в Києві суд заборонив робити парковку

Вхід до "Експоцеентру України", який хотіли перекрити парковкою (Evgeny Mushkin / Facebook)

Господарський суд міста Києва заборонив забудовувати площу перед "Експоцентром України" (ВДНГ) та робити там парковку.

Про це повідомив очільки "Експоцентру" Євгеній Мушкін у Fаcebook.

"Суд виграно! Предвиставкову площу ВДНГ тепер ніхто не забудує, і вхід буде вільним, красивим, відкритим", - написав він.

Євгеній Мушкін відмітив, що суд змогли виграти лише за підтримки Державного управління справами Президента України та широкому висвітленню проблеми у ЗМІ.




Нагадаємо, у 2012 році Київрада ухвалила рішення передати 1,34 га на вул. Академіка Глушкова, 1 в оренду "Київтранспарксервісу" для будівництва підземного паркінгу, громадських будівель і споруд з гостьовою автостоянкою. У 2014 році ТОВ "СВП-Груп" (засновник - Валентина Свиридова, дружина екс-глави Держуправління справами Андрія Кравця) виграло інвестиційний конкурс на будівництво цього паркінгу і будівель.

Ці рішення - про виділення землі під будівництво і інвестконкурс - були оскаржені через суд. У листопаді 2015 року Вищий господарський суд зобов'язав КП "Київтранспарксервіс" повернути землю в користування Національного комплексу "Експоцентр України". Тепер нарешті визнані недійсними інвестдоговір і розпорядження КМДА про його укладення, інформує Аbcnews.

"Будь-яке будівництво на цій ділянці вбило б саму ВДНГ, його розвиток, концепцію і архітектурне рішення. Згодом ми приведемо до ладу вхідний архітектурний ансамбль - як тільки заробимо кілька мільйонів "вільних" коштів. Насправді там необхідна швидше реставрація - пофарбувати вхідні колони, замостити площу. Але поки у нас інші пріоритети щодо застосування зароблених коштів", - сказав Євгеній Мушкин.