В Ростовській області ФСБ арештували українця Романа Терновського за звинуваченнями в екстремізмі

10:17, 18.10.2017
В Ростовській області ФСБ арештували українця Романа Терновського за звинуваченнями в екстремізмі

На фото Терновський другий ліворуч (СК РФ)

В Ростовській області затримали та арештували українця Романа Терновського, якого звинувачують в екстремізмі за причетність до "Правого Сектору".

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

За інформацією російських силовиків, Терновський розповідав про діяльність «Правого сектору» у Facebook, а цю інформацію могли прочитати користувачі із Росії.

При цьому в Росії його звинувачують в тому, що він брав участь в акціях протесту в Україні.

"Дії Терновського спрямовані проти інтересів Російської Федерації і кваліфіковані слідством за ч. 2 ст. 2822 КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь у діяльності екстремістської організації", – заявляє СК РФ.

Російські силовики пишуть, що "у ході обшуку за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлено предмети одягу та інші особисті речі з символікою організації "Правий сектор".

За клопотанням слідства суд постановив взяти Терновського під варту.

"Робота зі встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності керівників та учасників організації "Правий сектор" триває", – додає СКР.

Українські правоохоронці та дипломати наразі не повідомляли про затримання українця в Ростові-на-Дону та умови його утримання в російському СІЗО.