Навідник гармати і поет: правнук Володимира Сосюри допомагає бійцям АТО

13.10.2017
У День захисників Вітчизни, на Покрову, в приміщенні Національної спілки письменників України  відбудеться черговий захід молодіжного мистецького проекту «Творчий ковчег».
 
Цього разу своєю творчістю  у колишньому «Маєтку Лібермана»  поділяться військовослужбовці, які в мирному житті залишаються поетами, авторами пісень, прозаїками чи художниками.
 
А дехто стає на творчий шлях, переживши жахіття війни. 
 
Спочатку відкриють художню виставку Руслана Кашаюка. Він — ветеран батальйону «Айдар», брав  участь у бойових діях iз літа 2014 року.
 
Через  численні травми та  поранення на півроку втратив  здатність розмовляти. Після  демобілізації навчався  іконопису.
 
Писав ікони та портрети загиблих друзів, згодом  почав малювати портрети живих ветеранів та близьких людей.
 
Більше 30 його робіт зберігаються у першого комбата батальйону «Айдар».
 
Згодом їх  передадуть до музею батальйону.
 
Презентуватиме  своє видавництво «Орієнтир» Марко Мельник, ветеран батальйону «АЗОВ»,  заснував він його вже після повернення зі служби.  
 
Тепер хоче видавати і популяризувати  літературу про визвольну боротьбу українців, зокрема і  події в зоні АТО. Окрім того, Марко пише власну книгу спогадів. 
 
Завітає до «Творчого ковчегу» також Микола Байдюк — завідувач редакції літературних передач радіо «Культура», поет, перекладач, а у військовій царині — навідник танкової гармати.
 
Він виступатиме разом iз дружиною Оксаною Чайкою, яка також працює на радіо «Культура».
 
Виконає свої пісні та прочитає вірші Артур Панасюк — інструктор iз вогневої підготовки...
 
Гостем проекту стане Олексій Сосюра — правнук видатного класика Володимира Сосюри, голова благодійно фонду «Любіть Україну», що займається допомогою бійцям АТО.