Ірина Геращенко вказує на приховані територіальні претензії Угорщини та Румунії в ПАРЄ

16:24, 12.10.2017
Ірина Геращенко вказує на приховані територіальні претензії Угорщини та Румунії в ПАРЄ

За рахунок України депутати від Угорщини та Румунії хочуть сподобатися виборцям у своїх країнах (ілюстрація із соцмереж)

Делегатка в ПАРЄ та заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко вказує на низку прихованих мотивів, що спонукали Укорщину, Румунію та Молдову проголосувати за скандальну резолюції про український освітній закон: мобілізація електорату в своїх країнах, приховані територіальні претензії та подвійні стандарти.

Про це Ірина Геращенко написала у Facebook.

"Агресивні заяви деяких представників угорської і румунської делегації іноді виглядали як приховані територіальні претензії до України… Також їхня риторика носить передвиборчий характер і направлена на мобілізацію власного електорату", - написала Ірина Геращенко.

Вона вказала на те, що румунські й угорські політики хочуть переконати звичайних громадян своїх країн, що борються за співвітчизників в усіх куточках світу.

"Це нечесно - використовувати внутрішні електоральні теми для погіршення взаємин з найближчими сусідами", - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що українській делегації вдалося "збити" майже всі найодіозніші поправки до резолюції, але на жаль не всі.

"Чекаємо висновки Венеціанської комісії і працюємо далі, над реформуванням країни і над посиленням нашої єдності. Всередині країни і назовні", - підсумувала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо нового закону про освіту в Україні мовами національних меншин та закликала внести зміни до нього.