На Черкащині залишилося погасити ще 6 га Ірдинського торфовища (фото)

12:19, 10.10.2017
На Черкащині залишилося погасити ще 6 га Ірдинського торфовища (фото)

Рятувальникам не вдається загасити пожежу на Ірдинському торфовищі.

Пожежу на Ірдинському торфовищі ніяк не вдається загасити неподалік Черкас вже більше трьох тижнів поспіль. Погасити її рятувальникам не допоміг навіть недавній рясний дощ. 

 

Про це «Україні молодій» повідомив речник начальника обласного управління ДСНС Костянтин Проценко.

 

За його словами, впродовж останньої доби спільними зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та інших служб вдалося ліквідувати  пожежу торфу на площі одного гектара.

 

 

Загалом, з початку робіт ліквідовано загорання на площі 45 гектарів. Продовжується горіння торфяників на загальній площі 6 гектарів

 

 

Ліквідацією пожежі займаються  сили та засоби зведеного загону, пожежна та спеціальна техніка Білозірського та Дубіївського лісництв, пожежні розрахунки місцевої пожежної охорони та Міністерства оборони, ДП “Черкаситорф”.

 

До ліквідації пожежі також залучено особовий склад Черкаського інституту пожежної безпеки. Загалом 35 офіцерів та курсантів.

 

Всього на місці проведення робіт працює 35 одиниць техніки та 98 фахівців. Проводиться гасіння по п’яти напрямках, працює 23 пожежні стволи.

 

Бульдозерами проводяться роботи щодо рекультивації торф’яних осередків. За допомогою насосів ДП «Черкаситорф» піднято рівень води та наповнено водою спеціальні рівчаки навколо осередків пожежі.

 

Також створене штучне водосховище для потреб пожежогасіння.