В Одеській області підпалили Нижньодністровський національний парк

09:48, 07.10.2017
В Одеській області підпалили Нижньодністровський національний парк

Пожежа в Нижньодністровському національному парку. (Ivan Rusev)

В Одеській області горить Нижньодністровський національний природній парк, у якому вирує сезон міграції птахів.

Про те, що вогонь одночасно спалахнув у 8 різним місцях повідомив директор національного природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв у Facebook.

"Сталося одночасне загоряння в 8 точках очеретяних заростей в заповідній зоні Нижньодністровського національного природного парку. Прямуючи в сторону Одеси я з автотраси Одеса-Рені помітив загоряння спочатку в зоні північного берега Дністровського лиману. Туди можна потрапити тільки на катері. Проїхавши через два прикордонних поста я помітив ще два загоряння національного парку в зоні м. Біляївка", - зазначив він.




В коментарях до посту Івана Русєва відмічають, що підпалити заповідник могли, щоб вполювати нажаханих тварин, які тікатимуть від вогню. При цьому користувачі відзначають, що природній парк уже нещодавно горів.






Нижньодністровський національний парк розташований у межах Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області. 

Нижньодністровський національний природний парк розташований в межах водно-болотних угідь міжнародного значення «Північна частина Дністровського лиману» та «Межиріччя Дністра-Турунчука» та виконує важливу роль щодо збереження біологічного різноманіття і відтворення природних ресурсів.