У Сімферополі затримали зрадника України Дмитра Долгополова

11:58, 29.09.2017
У Сімферополі затримали зрадника України Дмитра Долгополова

Дмитро Долгополов під час затримання.

Окупанти з російської ФСБ затримали двох громадян Росії – Дмитра Долгополова і Анну Сухоносову за підозрою у шпигунстві на користь України в окупованому Криму. Майор Долгополов виявився зрадником України, який перейшов на бік окупантів у 2014 році. 

 

Про це повідомляє ФСБ Росії у п’ятницю.

 

За версією окупантів, затримані нібито передавали спецслужбам України інформацію про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю.

 

"Федеральною службою безпеки в Сімферополі затримані громадяни Росії Сухоносова Анна Станіславівна і Долгополов Дмитро Олександрович", — йдеться в повідомленні.

 

При цьому стверджується, що затриманий дмитро Долгополов — військовослужбовець, його підрозділ знаходиться у Криму.

 

Слідчі ФСБ порушили кримінальну справу за статтею 275 КК Росії "державна зрада", яка передбачає до 20 років ув'язнення.

 

У свою чергу, речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив у Facebook,  що затриманий у Криму Дмитро Долгополов є зрадником України. Адже він раніше проходив службу в ЗСУ, а в 2014 році, після анексії Криму, перейшов на службу до російської армії.

 

"Ще один приклад сумних перспектив зрадників України. Діма Долгополов. Служив у лавах ЗС України (майор, заступник по роботі з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406 обаг в Сімферополі), у 2014-му зрадив Присязі та перейшов на службу до окупантів, бо там більше грошей платили. Нині затриманий ФСБ", - написав пан Селезньов.

 

Речник Генштабу ЗСУ також висловив іронічне припущення: «Я сумніваюсь, що Діма діяв в Криму під глибоким прикриттям, бо є фахівцем із «занурення» в інших сферах».

 

 

Нагадаємо, окупанти Криму регулярно затримують на території півострова кримчан і громадян України, яких оголошують «диверсантами», «шпигунами» або «терористами».