У Запоріжжі схопили пропагандиста «ДНР», який приїхав збирати проплачені мітинги (відео)

13:15, 28.09.2017
У Запоріжжі схопили пропагандиста «ДНР», який приїхав збирати проплачені мітинги (відео)

Сепаратист із Запоріжжя працював на "Український вибір" (скріншот відео)

У Запоріжжі СБУ спіймала пропагандиста "ДНР", який приїхав до рідного міста вербувати людей на проплачені мітинги.

"Оперативники СБ України задокументували, що зловмисник після "творчої паузи" отримав завдання повернутися до Запоріжжя для організації замовленої Кремлем інформаційної компанії проти нашої країни. Пропагандист, зокрема, планував підібрати за гроші "масовку" для проведення в області фейкових акцій протесту", - ідеться в повідомленні прес-служби СБУ.

При цьому правоохоронці відмічають, що під час обшуків за місцем проживання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та носії інформації із доказами підготовки і розповсюдження антиукраїнських матеріалів та участі у незаконному референдумі.




У пропагандиста також виявлено "резюме" для працевлаштування на роботу у проросійських та сепаратистських медіа.

На оперативному відео продемонстровано "професійні" досягнення пропагандиста, який у 2013 році був оратором та ведучим дебатів ГО "Український вибір" Віктора Медведчука та їздив до Бєлгорода виступати на семінарі "Патріотизм - фундамент Росії", а з початком Революції Гідності почав писати пропагандистські матеріали та ходити на "Антимайдан".







Затриманий СБУ чоловік у "резюме" навіть стверджував, що зібрані ним підписи за референдум про вступ до Митного союзу навіть вплинув на Віктора Януковича, коли той відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.