У Росії погрожують заблокувати Facebook у 2018 році

15:11, 26.09.2017
У Росії погрожують заблокувати Facebook  у 2018 році

Facebook може опинитися поза законом в Росії.

Глава Роскомнадзору Олександр Жаров заявляє, що якщо Facebook не виконає вимоги закону про зберігання персональних даних росіян, тоді ця соцмережа буде заблокована в Росії у 2018 році.

 

Про це Жаров заявив журналістам у вівторок.

 

"Закон обов'язковий для всіх, і тому сумнівів немає - в будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить роботу на території РФ, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає", - сказав Олександр Жаров.

 

І додав: "Ми прекрасно усвідомлюємо, що Facebook має значну кількість користувачів на території РФ, з одного боку. З іншого боку, ми розуміємо, що це не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі. Тому ми будемо домагатися, щоб 242-й закон компанією Facebook був дотриманий".

 

За словами глави Роскомнадзору, Facebook продовжує запевняти відомство, що розмірковує, як виконати закон.

 

"Офіційних листів до нас від них не надходило. У нас в планах перевірок за цим напрямком до кінця 2017 року Facebook немає, а в 2018 році подумаємо", - сказав Жаров.

 

Він нагадав, що компанія Twitter вже визначила термін локалізації персональних даних - середина 2018 року.

 

Зазначимо, у вересні 2015 року в Росії набули чинності поправки до закону "Про персональні дані". Відповідно до них будь-яка російська або зарубіжна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, має забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, таких, які знаходяться на території РФ.