У Марселі відкрили фейкове представництво терористичної ДНР

20:09, 25.09.2017
У Марселі відкрили фейкове представництво терористичної ДНР

Сепаратисти з Донецька обрали для гучної заяви готель Novotel у Марселі.

Фальшиве представництво терористичної ДНР, яке не має дипломатичного статусу й приміщення, відкрили українські сепаратисти у французькому готелі Novotel у Марселі.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у понеділок.

 

Пропагандисти Кремля стверджують, що йдеться про представницький центр, який нібито було зареєстровано у Франції ще на початку літа 2017 року.

 

«Наша асоціація вирішила відкрити вікно до Франції для «народу ДНР». Ми подумали – чому б не створити таке представництво», - каже Юбер Файяр, який називає себе головою цієї фейкової організації.

 

За його словами, урочистості з нагоди «відкриття» відбулися у готелі нібито з огляду на безпеку, а не тому, що сепаратисти нібито не мають приміщення у Марселі.

 

У їхніх планах: вікдриття власного сайту, проведення концертів і навіть встановлення зв’язків між школярами Марселю і Донбасу.

 

Зазначимо, що раніше МЗС Франції заявило, що так зване «предствництво ДНР» насправді зареєстроване як асоціація і не має дипломатичного статусу і відповідного імунітету.

 

Напередодні міністр МЗС України Павло Клімкін заявив, що МЗС Франції звернулося в прокуратуру для розслідування наміру відкрити "представництво ДНР" у Марселі

 

Він наголосив, що заснування фальшивих дипломатичних місій тягне за собою юридичну відповідальність.

 

"Нагадування для тих, хто ще не зрозумів, що світ об'єднався заради України", - написав пан Клімкін.