Мустафа Найєм збирається взяти на поруки виховательку з табору «Вікторія»

11:40, 24.09.2017
Мустафа Найєм збирається взяти на поруки виховательку з табору «Вікторія»

(Фото: GO Global Facebook)

Депутат Мустафа Найєм збирається взяти на поруки вчительку з табору "Вікторія" на Одещині Наталію Янчик, бо вважає, що її зробили винною у всьому несправедливо. Про це депутат заявив в ефірі "Громадського радіо". 
 
 
 
«В таборі дійсно пожежне обладнання було несправним. Але зараз до цього підійшли дуже формальним шляхом. Просто підняли стандартну документацію, за якою звинуватили виховательку, яка за два тижні до того, як сталась пожежа — звільнилась. Але ще в січні минулого року її зробили відповідальною за всю пожежну безпеку в таборі. Дуже дивно, що людина, яка не мала ніякого стосунку до пожежної безпеки, не мала повноважень для того, щоби щось фіксувати або давати комусь накази стала винною", - заявив Найєм.
 
 
Також депутат підкреслив, що на становлення системи пожежної безпеки витратили 11 мільйонів гривень і ще у червні 2017 року перевірка встановила, що деякий перелік робіт не був виконаний - саме той перелік, який дозволяв робити сповіщення про пожежу. 
 
 
"Суд вже прийняв абсурдне рішення. І вирішив не просто затримати, а помістити в СІЗО без права внесення застави, без права на домашній арешт. Цій дівчинці 23 роки. Вона не може вплинути на свідків, вона не може втекти. Зараз адвокати подають апеляцію. Я сподіваюсь, що засідання суду відбудеться вже наступного тижня. Я зможу взяти її на поруки», — розповів Найєм. 
 
Як повідомляла "УМ", 15 вересня загорівся дитячий оздоровчо-спортивний табір «Вікторія», пожежа забрала життя трьох дівчаток. Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння. Очевидці повідомляли, що деякі діти під час пожежі вистрибували з вікон будівлі.
 
 
На дитячий табір було витрачено 60 млн гривень,11 млн, з яких пішли на систему пожежогасіння. Це повинна була бути сучасна система,однак на момент пожежі вона була вимкнена, як зазначають  експерти. Як зазначали самі вихованці табору, розетки іскрили, а у ванній кімнаті під час купання підлога била струмом, коли діти скаржились, їм говорили надягати гумові капці. 
 
За фактом пожежі в таборі поліція відкрила кримінальне провадження. Було оголошено підозру двом особам: директору — Саркісяну П.А. та відповідальній за пожежну безпеку — Янчик Н.В.