Замах на «Ташкента»: терориста міг замовити Захарченко

15:20, 23.09.2017
Замах на «Ташкента»: терориста міг замовити Захарченко

Автівка Lexus терориста "Ташкента" перетворилася на купу брухту після вибуху.

Самопроголошений «міністр доходів та зборів» терористичної ДНР  Олександр Тимофєєв «Ташкент» проводив кулуарні перемовини з кураторами з Кремля щодо можливості замінити ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка.

 

Саме через це на нього могли скоїти замах шляхом підриву авто у Донецьку в суботу вранці.

 

Таку версію оприлюднив, посилаючись на оперативні джерела, радник міністра МВС України Зорян Шкіряк у Facebook  в суботу.

 

"За оперативною інформацією, в результаті вибухів постраждали 8 осіб. Усі перебувають у важкому стані. Сам так званий "міністр" живий, але перебуває в реанімаціі в критичному стані", - повідомив пан Шкіряк.

 

За його словами, останнім часом значно посилились «внутрішні протистояння і кримінально-бізнесові конфлікти в боротьбі за сфери впливу і розподіл потоків у середовищі ватажків терористів ДНР і ЛНР», а сам Тимофєєв прагнув посісти "трон" ватажка терористів ДНР Захарченка.

 

"Найімовірніше, йдеться про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації. Тобто, з боку самого Захарченка, котрий і наказав вбити Тимофєєва", - вважає Зорян Шкіряк.

 

При цьому, радник міністра МВС не виключає, що «це може бути і запущений російськими спецслужбами черговий "скажений ліфт", в рамках спецоперацій ГРУ-ФСБ по зачистці главарів терористичних угрупувань ЛДНР, як прямих свідків злочинів РФ в Україні».

 

У свою чергу, речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко нагадав ким є «Ташкент» в ієрархії терористів.

 

За його словами, Олександр Тимофєєв приєднався до бойовиків навесні  2014 року і воював за Донецький аеропорт.

 

"Тимофєєв брав участь у боях на боці бойовиків у лавах НЗФ "Оплот", зокрема - за Донецький аеропорт. Посівши високу посаду в окупаційній адміністрації, Тимофєєв став куратором економічного блоку ДНР. За минулі кілька років він суттєво збагатився та нажив багато ворогів серед інших сепаратистів, російських кураторів та простих громадян, пограбованих окупантами", - зауважив полковник Лисенко, натякнувши на ймовірні розборки між бойовиками.

 

На думку речника Міноборони, "інцидент, що стався у Донецьку - закономірний етап у тривалій злочинній  кар'єрі Тимофєєва".

 

Як повідомляла «УМ», вранці 23 вересня у центрі окупованого Донецька в районі проспекту Миру сталися два вибухи. Зокрема, було підірвано авто Lexus , в якому перебував "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофєєв на прізвисько «Ташкент», який нині перебуває у критичному стані.