У Нью-Йорку підписали меморандум щодо MH17 п’ять країн

13:30, 21.09.2017
У Нью-Йорку підписали меморандум щодо MH17 п’ять країн

Міністр Павло Клімкін (ліворуч) із колегами після підписання Меморандуму. (Фото МЗС України)

Міністри закордонних справ України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо політичної підтримки кримінального переслідування осіб, винних у збитті літака рейсу MH17 17 липня 2014 року.

 

Меморандум було підписано під час 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку в четвер.

 

Як повідомляє МЗС України, «Меморандум має на меті забезпечити координацію позиції країн JIT (Спільної групи з розслідування) та забезпечення разом із країнами, чиї громадяни стали жертвами трагедії, а також міжнародними партнерами усієї можливої підтримки та допомоги Нідерландам у притягненні злочинців до кримінальної відповідальності».

 

«Правовою підставою реалізації рішення про передачу провадження від України до Нідерландів є Угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17, яку було підписано 7 липня 2017 року в м.Таллінн», - йдеться у повідомленні українських дипломатів.

 

Нагадаємо, влітку 2015 року Росія наклала вето на рішення Радбезу ООН про створення міжнародного трибуналу для розслідування трагедії і притягнення винних до відповідальності.