В Умані стався вибух: постраждав хлопчик-хасид (фото)

10:23, 21.09.2017
В Умані стався вибух: постраждав хлопчик-хасид (фото)

Поліцейські Умані на місці вибуху. (Фото Нацполіції)

Вибух невідомого предмета стався в районі масового перебування паломників-хасидів поблизу наражів в Умані у четвер вранці. Внаслідок вибуху постраждав 13-річний хлопчик з Ізраїлю.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у четвер.

 

"21 вересня, близько шостої ранку до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів стався вибух невідомого предмета. Особовий склад поліції було негайно піднято по тривозі", - зазначається в повідомленні.

 

Правоохоронці з’ясували на місці події, що вибухом пошкоджено дах одного з гаражів. Крім того, зазнав ушкоджень 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю.

 

 

Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу лівої руки на кисті. Підлітку надано медичну допомогу на місці.

 

 

До Умані за наказом голови Нацполіції Сергія Князєва виїхали перший заступник глави НПУ В’ячеслав Аброськін і заступник глави відомства Олександр Фацевич.

 

На місці події працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Обставини вибуху та причетні до вибуху особи встановлюються. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

 

Як повідомляла «УМ», на цьогорічне святкування іудейського нового року Рош-Ха-Шана, 20-22 вересня,  Черкащина очікує на прибуття близько 40 тисяч хасидів з різних країн світу.