Директора та виховательку табору «Вікторія» взяли під варту без права на заставу

20.09.2017
Суд обрав запобіжні заходи директорові муніципального табору «Вікторія» та старшому вихователю, яка відповідала за пожежну безпеку.
 
Відтак обоє підозрюваних на час проведення слідства протягом 60 діб перебуватимуть у СІЗО без права внесення застави. 
 
Адвокат директора Петра Саркісяна наполягав на домашньому арешті та внесенні застави у 300 тисяч гривень, посилаючись на те, що у 2011 році чоловік переніс операцію на серці та наразі є інвалідом другої групи.
 
Нагадаємо, що одразу після пожежі його госпіталізували з серцевим нападом, правоохоронці взяли його під варту вже в лікарні.
 
Також захисник наполягав на тому, що Саркісяну вручили підозру, не дочекавшись результатів експертизи.
 
Сам директор заявив, що не міг попередити трагедію, оскільки управління міської освіти не виділяло коштів на те, щоб полагодити пожежну сигналізацію, адже нові дерев’яні корпуси не були прийняті на баланс.
 
Адвокат вихователя Наталії Янчик подавав скаргу на незаконне затримання підозрюваної, але суд її відхилив. Сама Янчик заявила, що була працевлаштована в таборі лише формально.
 
«Я підписала наказ про призначення на посаду відповідального за пожежну безпеку тому, що мені так сказали. Я була старшим вихователем, але з дітьми не спілкувалася, я лише контролювала роботу вихователів. Коли була перевірка, мені сказали, що це не важливо. У момент трагедії мене там не було», — передає слова підозрюваної видання «Пушкінська».
 
Щодо самої справи наразі відомо, що на згарищі знайшли три тіла, особи загиблих визначить генетична експертиза. Одну з трьох дівчат продовжують вважати зниклою безвісти. Її батьки відмовляються вірити в загибель доньки. Досі ведуться її пошуки по місту. 
 

ДО РЕЧІ

Голова Одеської обладміністрації Максим Степанов пропонує нагородити медалями «За врятовані життя» двох підлітків, які виводили дітей із палаючого корпусу.  
 
Як написав Степанов на своїй сторінці в «Фейсбуці», 13-річний Максим Тихончук і 16-річна Катерина Ной удвох вивели 23 дітей.
 
Голова ОДА Степанов повідомив, що він підписав відповідне подання Президенту та звернувся до керівника служби ДСНС України Миколи Чечоткіна з проханням підтримати це подання.