Фігуранту справи 2 травня Євгену Грищуку проломили голову на заправці під Одесою

15:50, 19.09.2017
Фігуранту справи 2 травня Євгену Грищуку проломили голову на заправці під Одесою

(Фото: "Думская")

В Одеській області на заправці на виїзді з Чорноморська жорстоко побили Євгена Грищука - одного з фігурантів "справи 2 травня", який був вчора виправданий Іллічівським міським судом. Про це повідомляє "Думская" з посиланням на поліцію.
 
Грищуку проломили голову - нього закрита черепно-мозкова травма і струс мозку, також у нього переломи ребер. Зараз він перебуває у лікарні.
 
Відкрито кримінальне провадження за ст. 125 КК України - умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. Очікуються результати судово-медичної експертизи.
 
Адвокат побитого фігуранта справи 2 травня стверджує, що його побили люди, які мітингували перед судом.
 
Як повідомляла "УМ", вчора Іллічівський суд Одеської області виправдав підозрюваних у справі про події 2 травня 2014-го на Грецькій площі Одеси. Основну частину доказів обвинувачення суд не прийняв. Зокрема, щодо участі підозрюваних у масових заворушеннях, які спричинили за собою тяжкі наслідки - смерть і травми людей. 
 
Водночас, двох із фігурантів справи – Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова – затримали одразу після виправдального вироку. Тепер їх звинувачують у сепаратизмі.
 
Нагадаємо, 2 травня 2014 року під час громадянських зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами загинули 48 чоловік і понад 250 постраждали. Велика частина загиблих померли під час або в результаті пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. Однак першими жертвами зіткнень були саме проукраїнські активісти, які загинули в районі Грецької площі.