Директора Хмельницького монотеатру «Кут» Володимира Смотрителя пограбували перед гастролями в столиці

14:32, 19.09.2017
Директора Хмельницького монотеатру «Кут» Володимира Смотрителя пограбували перед гастролями в столиці

(Дмитро Скрипник)

Гастрольний тур народного артиста України, директора Хмельницького театру одного актора «Кут» Володимира Смотрителя п’ятьма державними академічними театрами столиці опинився на межі зриву. Напередодні від’їзду театру до Києва невідомі проникли до двох мікроавтобусів, де були спаковані театральні костюми та декорації, і викрали частину речей разом із концертною гітарою Смотрителя.

 

«ЖАХ!!! Бусік з костюмам та реквізитом на 5 вистав, а також гітару пограбували у Хмельницькому цієї ночі. З 20 по 24 вересня до 25-річчя театру Володимир має великий гастрольний тур по видатнихтеатрахКиєва. Володя припускає, що грабіжники спокусилися на «базарний»товар. І театральні костюми їм не потрібні. Звертаюсь до грабіжників, якщо вони читають ФБ, та до усіх, хто можливо володіє хоч якоюсь інформацією допомогти повернути костюми та гітару Володимиру Смотрителю!», - написала на «Фейсбуці» хмельницька журналістка Наталя Паляниця.

 

Факт крадіжки підтвердив «УМ» і сам Володимир Смотритель.

 

«Хмельницький – місто базарне. Може, вони побачили спаковані буси і вирішили, що вони з товаром. Але ж театральні костюми та декорації – це не ті речі, які можна продати. Тому прошу зловмисників повернути речі в адміністрацію театру. Я навіть обіцяю їм контрамарку на наші вистави, щоб вони зрозуміли, що це за речі і для чого вони», - заявив він.

 

До пошуку зниклих речей підключилася і місцева поліція.

 

Водночас Володимир Смотритель пообіцяв, що прикрий інцидент не вплине на його виступи в столиці. «Зараз із Хмельницька передають запасні костюми та реквізит. Так що гастрольний тур відбудеться за графіком. Гітара так само буде», - повідомив він.

 

Нагадаємо, що з 20 по 24 вересня Володимир Смотритель гратиме п’ять моновистав у п’яти різник академічних театрах Києва.

Відкриє тур 20 вересня на Камерній сцені Театру Франка історична драма «Мазепа».

 

21 вересня на Новій сцені Театру Лесі Українки можна буде побачити виставу «Гоголь з Googlе» за посмертними записками письменника.

 

22 вересня на Мікросцені Молодого театру Володимир Смотритель покаже відому моновиставу «Прокляті роки» на вірші репресованих поетів.

 

23 вересня на Малій сцені Театру юного глядача буде презентована драма «Поет і кат».

 

 А завершить тур 24 вересня у приміщенні театру «Сузір’я» трагіфарс «Акомпаніатор» про долю французького шансоньє Люсьєна Люка.

 

Тур Володимира Смотрителя столичними театрами приурочений до 25-річчя монотеатру «Кут», яке відзначається цього року. У репертуарі театру – 13 моновистав.

 

Сам Володимир Смотритель є неодноразовим лауреатом престижних театральних та музичних фестивалів як в Україні, так і за кордоном, ініціатором та організатором унікального фестивалю мономистецтв "Розкуття".

 

Минулого року за чудові театральні роботи та вклад у розвиток театру одного актора як жанру Володимир Смотритель був удостоєний звання народного артиста України.

 

Розгорнуте інтерв'ю з Володимиром Смотрителем шукайте в найближчому номері "України молодої"