Міноборони Росії заперечує обстріл глядачів на навчаннях

14:42, 19.09.2017
Міністерство оборони Росії заперечило повідомлення, що з’явилися у ЗМІ і соцмережах, про випадковий авіаудар російського гелікоптера по глядачах під час військових навчань «Запад-2017». Про це заявила пресс-служба Західного військового округу.
 
За версією російських військових, 18 вересня «жодних пригод, пов’язаних із роботою армійської авіації, не було». За словами військових, відеозапис ракетного удару – це «провокація або чиясь персональна дурість». У відомстві при цьому підтвердили випадковий пуск ракет з гелікоптера Ка-52, проте, як стверджується, це сталося нібито «в інший час», а в результаті інциденту ніхто не постраждав.
 
Як повідомляла "УМ", раніше інтернет-видання 66.ru з посиланням на неназване джерело повідомило, що в результаті ракетного удару з вертольота Ка-52 постраждали дві людини, і опублікувало відеозапис ймовірного інциденту. За даними видання, причиною ракетного удару міг стати збій в роботі обладнання вертольота. Про це також повідомляло видання «Фонтанка». За даними цих ЗМІ, обстріл, імовірно, стався на полігоні «Лужский» 18 вересня.
 
Зазначимо, російський телеканал "НТВ" повідомляє про трьох поранених глядачів.