Повітряний простір Литви порушили російські військові літаки під час навчань «Захід-2017»

20:43, 18.09.2017
Повітряний простір Литви порушили російські військові літаки під час навчань «Захід-2017»

Два російські військові транспортники ІЛ-76 залетіли відхилилися від курсу під час навчань (Вікіпедія)

Два російських військово-транспортних літаки "Іл-76" під час російсько-білоруських навчань "Захід-2017" порушили повітряний простір Литви.

Інцидент стався в суботу, повідомляє "УНІАН".

Міністерство оборони Литви оголосило, що порушення пізно ввечері суботи було зафіксовано "засобами Збройних сил Литви зі спостереження за повітряним простором".

У понеділок до Міністерства закордонних справ Литви викликали російського посла Олександр Удальцов, йому вручена нота про порушення повітряного простору Литви.

Дипломати вимагали, щоб відповідальні відомства Росії якомога швидше надали пояснення у зв'язку з цим інцидентом й вжили необхідних заходів до того, щоб у майбутньому такі інциденти не повторювалися.

Посадові особи оголосили, що інцидент стався, коли з основної частини Росії до Калінінградської області летіли шість російських військово-транспортних літаків "Іл-76". Два з них відхилилися від плану польоту і о 22.50 та о 23.10 увійшли у повітряний простір Литви над територіальними водами.

У ньому російські літаки пробули близько 2 хвилин, поки не влетіли в Калінінградську область. Офіцер зі зв'язків з громадськістю авіабази ВПС Литви, капітан Єва Гульбинене розповіла, що минулої суботи, винищувачі США не підіймалися в повітря для супроводу російських військових літаків, що летіли над Балтикою.

Нагадаємо, в Білорусі розпочалися спільні із Росією навчання "Захід-2017". Вони викликали занепокоєння військових експертів через ризик перекидання російських військ на захід Білорусі.