В Україні знеструмлено майже 500 населених пунктів через негоду

08:54, 18.09.2017

Унаслідок ускладнення погодних умов сталося знеструмлення 478 населених пунктів у шести областях станом на ранок понеділка.

 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

 

"17-18 вересня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 478 населених пунктів у 6 областях, а саме: Хмельницька - 187 н.п., Тернопільська - 114 н.п., Чернівецька - 73 н.п., Івано-Франківська - 70 н.п., Закарпатська - 33 н.п. та Дніпропетровська - 1 н.п", - йдеться у повідомленні рятувальників.

 

Зазначається, що до відновлення електропостачання населених пунктів залучена 71 бригада обленерго (71 одиниця техніки та 186 осіб).

 

Як зазначили у відомстві, у місті Чернівці пошкоджено металеву покрівлю торгового центру на площі близько 500 м2, у с. Стебні Путильського району пошкоджено шиферне покриття загальноосвітньої школи на площі близько 20 м2, сталося повалення близько 52 дерев, через пориви ліній електропередач частково залишилися без електропостачання 4 райони (Путильський, Вижницький, Сторожинецький та Заставнівський).

 

Водночас, у Закарпатській області у Рахівському та Тячівському районах сталося повалення близько 20 дерев, в смт Ясіня пошкоджено покрівлю лікарні на площі близько 50 м2 та частково покрівлі трьох приватних будинків.

 

За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

 

До ліквідації негоди залучено підрозділи ДСНС та аварійно-відновлювальні бригади комунальних служб.