Пожежа в таборі Одеси: знайшли тіло третьої дівчинки Сніжани Арпентій

18:44, 16.09.2017
Пожежа в таборі Одеси: знайшли тіло третьої дівчинки Сніжани Арпентій

Рідні Сніжани Арпентій сподівалися, що вона врятувалася і оприлюднили її фото у соцмережах.

Рятувальники і правоохоронці виявили рештки тіла третьої дівчинки, яка вважалася зниклою під час масштабної нічної пожежі одного з корпусів дитячого спортивно-оздоровчого комплексу "Вікторія" в Одесі.

 

За даними користувачів соцмереж з посиланням на органи влади, загиблими є 8-річна Софія Мазур і 9-річна Настя Кулінич. Ще одна дівчинка - 12-річна Сніжана Арпентій вважалася зниклою безвісти, її сподівалися знайти, але, на жаль, вона також загинула. Усі три дівчинки були вихованками зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Адель".

 

Про загибель третьої дівчинки повідомив відділ комунікації поліції в Одеській області у Facebook  в суботу ввечері.

 

“Приблизно о 15:50 на місці пожежі було виявлено третій фрагмент людського тіла.  Станом на 17:00 повідомляємо, що пiд час пожежi загинуло троє людей ”, - йдеться в повідомленні.

 

На даний час на мiсцi подiї працює слiдчо-оперативна група та експерти-кримiналiсти, зазначили в поліції.

 

Цю інформацію підтвердив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

 

«З сумом змушений констатувати, що виявлений фрагмент тіла ще однієї, третьої дівчинки, яку досі вважали зниклою», - сказав пан Форостяк.

 

Раніше прес-служба обласної поліції розповсюдила повідомлення про розшук зниклої під час пожежі дівчинки Арпентій Сніжани 2005 р.н. До цього повідомлялося про двох загиблих, пошуки третьої дівчинки тривали.

 

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що всі загиблі при пожежі дівчатка (8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана) були вихованками зразкового дитячого хореографічного ансамблю "Адель".

 

Разом з тим, директор дитячого табору "Вікторія" Петрос Саркісян затриманий поліцією за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель дітей і величезні матеріальні збитки.

 

Наразі директор "Вікторії" перебуває в реанімації під охороною поліції, куди він потрапив нібито через серцевий напад під час пожежі.

 

У той же час, мер Одеси Геннадій Труханов відсторонив від посади голову Київської райадміністрації Володимира Сушкова, директора табору Саркісяна і його заступника, який відповідав за пожежну безпеку закладу.

 

Директор департаменту освіти Одеси Олена Буйневич сама подала у відставку.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 16 вересня в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля корпусу, двоє дітей загинули і ще одна зникла безвісти.

 

Також до лікарні доставлено двоє неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння. Очевидці повідомляли, що деякі діти під час пожежі вистрибували з вікон будівлі.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).