Гелетей вибачився за напад співробітників УДО на журналістів

14:59, 16.09.2017
Гелетей вибачився за напад співробітників УДО на журналістів

Михайло Ткач одразу після нападу в Конча-Заспі.

Управління державної охорони розпочало службове розслідування за фактом нападу співробітників УДО на знімальну групу програми "Схеми" біля одного з ресторанів у Конча-Заспі під Києвом у п’ятницю ввечері.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби УДО у суботу.

 

"За фактом інциденту розпочато внутрішнє розслідування, на час якого його фігуранти тимчасово відсторонені від виконання обов'язків. У разі встановлення порушень, винні будуть покарані", - наголошується в повідомленні.

 

Крім того, за даними прес-служби, начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей зателефонував до головного редактора Радіо Свобода Інни Кузнєцової і вибачився перед журналістом Михайлом Ткачем через поведінку співробітників.

 

Гелетей також повідомив, що із самого ранку намагався зв'язатися з Ткачем.

 

"Валерій Гелетей запросив Михайла Ткача на зустріч у будь-який зручний для нього час", - йдеться в повідомленні.

 

 

Зазначимо, що журналіст "Схем" Михайло Ткач заявив, що увечері 15 вересня співробітники УДО скоїли напад на знімальну групу проекту біля одного з ресторанів у Конча-Заспі під Києвом. За його словами, у закладі в той час перебували Президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко та ще низка політиків.

 

"Схеми" – це спільний проект журналістських розслідувань Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".