В Одесі згорів корпус дитячого табору «Вікторія»: загинуло двоє дітей (фото, відео)

10:01, 16.09.2017
В Одесі згорів корпус дитячого табору «Вікторія»: загинуло двоє дітей (фото, відео)

Корпус дитячого табору "Вікторія" згорів ущент. (Фото ДСНС України)

Двоє дітей загинуло, троє  госпіталізовані і ще одна дитина розшукується в результаті пожежі, що виникла в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі в ніч на суботу.

 

Про це повідомили в прес-службі ДСНС Одещини у суботу.

 

За попередньою інформацією, в корпусі, який горів, було 42 дитини.

 

У ДСНС запевняють, що пожежні прибули на місце виклику через 5 хвилин. Було встановлено, що полум’ям охоплена дерев’яна будівля дитячого оздоровчого комплексу «Вікторія» по усій площі. Рятувальниками було негайно організовано гасіння пожежі, захист від загоряння трьох сусідніх дерев’яних будівель та пошук можливих постраждалих.

 

“Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей, особисті данні встановлюються. Також отримали травми дві дитини, яких бригадами швидкої медичної допомоги доставлено до обласної дитячої клінічної лікарні”, - зазначається в повідомленні рятувальників.

 

 

За неофіційними даними, після евакуації недорахувалися трьох дітей. За словами очевидців, вони, злякавшись, могли втекти в бік пляжу. Співробітники муніципальної охорони та поліція ведуть пошук.

 

Водночас, як повідомив волонтер Андрій Танцюра з місця подій, за останніми даними, знайдено тіла двох дівчаток, ще одну дитину шукають.

 

 

Троє дітей вистрибнули з вікон палаючої будівлі. За інформацією лікарів швидкої допомоги, вони госпіталізовані. В однієї дитини - травма від падіння, двоє отруїлися продуктами горіння. Частина дітей надихалися димом, частина - знаходиться в шоковому стані.

 

В результаті пожежі один корпус табору повністю вигорів і обвалився. Нові дерев'яні будинки на території табору були побудовані в минулому році.

 

Ймовірна причина загоряння - коротке замикання. Кілька дітей розповіли, що бачили, як іскрила проводка. Коли прибули перші пожежні підрозділи, горів триповерховий дерев'яний корпус. Вогонь охопив спочатку 500 квадратних метрів, а потім поширився на 1000 квадратних метрів. Була загроза загоряння сусідніх будівель.

 

Незважаючи на те, що на території дитячого табору "Вікторія" є і гідрант, і пожежна водойма, води для гасіння там не виявилося. У зв'язку з цим пожежникам довелося протягувати рукава до гідранта на розі вулиць Вільямса та Дачі Ковалевського, що істотно ускладнило процес ліквідації загоряння.

 

“Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м., не допущено перенесення відкритого вогню на сусідні житлові корпуси”, - поінформували в прес-службі.

 

Роботи по розбору конструкції будівлі тривають.

 

 

За даними ДСНС, усіх потерпілих від пожежі розміщено в сусідніх житлових корпусах та з ними проводять роботу практичні психологи.

 

У свою чергу, радник голови Нацполіції Одещини Руслан Форостяк повідомив, що ще  одну дівчину досі шукають.

 

У таборі не спрацювала пожежна сигналізація та були проблеми з водними магістралями.

 

"Відсутність води чи її присутність не впливала на розвиток події, тому що пожежа була досить масштабна. Пожежники навіть не витрачали воду на гасіння цього корпусу, а пожежні заходи звелися до того, щоб запобігти розповсюдженню полум'я", - зазначив Руслан Форостяк.

 

 

За його словами, точну причину загоряння поки що не встановили. Тривають слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження.