Бізнесмена Ігоря Лінчевського обшукало НАБУ через «борг Дейдея»

20:40, 15.09.2017
Бізнесмена Ігоря Лінчевського обшукало НАБУ через «борг Дейдея»

Слідчі НАБУ навідалися до Ігоря Лінчевського в Дніпрі (Євген Дейдей)

У будинку та офісі бізнесмена із Дніпра Ігоря Лінчевського національне антикорупційне бюро провело обшуки у справі про незаконне збагачення народного депутата Євгена Дейдея.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Слідчі дії проводяться відповідно до ухвал суду та є логічним продовженням розслідування детективами НАБУ фактів імовірного незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея, яке було розпочато у листопаді 2016 року", – заявили в НАБУ.

Нагадаємо, Ігор Лінчевський переконує, що дав дружині народного депутата Євгена Дейдея 3,5 мільйона гривень у борг, тому це не хабар.

Обшуки у Лінчевського дуже обурили Євгена Дейдея.

За його словами, Лінчевський тільки свідок у справі про незаконне збагачення, а факт обшуків - політичні переслідування.




Як повідомляла "УМ", Генеральна прокуратура закидає Євгену Дейдею незаконне збагачення. Відповідне подання щодо позбавлення депутата недоторканності подав до Ради Генпрокурор Юрій Луценко.

Утім, у вівторок Рада не підтримала це подання і відмовилася позбавляти Дейдея депутатського імунітету. 

Невдовзі після цього Євген Дейдей відправився в Авдіївку, де отримав "дуже тяжке", на думку Ігоря Мосійчука, поранення ноги у формі проколу, коли народний депутат був у середмісті за декілька годин до відкриття вогню торористами.