Викраденого ФСБ Павла Гриба вивезли із СІЗО до лікрані Краснодара

17:55, 15.09.2017
Викраденого ФСБ Павла Гриба вивезли із СІЗО до лікрані Краснодара

Павло Гриб страждає на вроджене серцево-судинне захворювання та має щодня пити ліки (Ольга Гриб)

Павло Гриб, якого ФСБ звинувачує у тероризмі, був вивезений із СІЗО Краснодара до місцевої лікарні.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Нам відомо, що його перевели із СІЗО до лікарні, начебто на обстеження. Але до якої саме і чому, ми не знаємо. До нього не допускають ні українських консулів, ні незалежний лікарів", - сказала Ольга Гриб в коментарі виданню.

Також вона додала, що можливо російські спецслужби спробують за допомогою своїх лікарів спростувати його діагноз – "синдром портальної гіпертензії", через який він змушений щодня приймати певні ліки. Порушення їх прийому, за словами рідних, може призвести до фатальних наслідків.

У Міністерстві закордонних справ України "Українській правді" підтвердили, що Павла Гриба дійсно перевели із СІЗО №5 до лікарні.

"Так, від наших консулів в Краснодарі до нас поступила інформація про те, що Павла Гриба перевели до котрогось спеціалізованого медичного закладу. Але з якої причини і куди саме, ще з’ясовуємо", - розповіла прес-секретар МЗС Мар’яна Беца.

"Ми сподіваємось дізнатись необхідну інформацію якомога швидше, наші консули направили відповідні запити, але не варто чекати від російської сторони швидких відповідей. Бо вони часто взагалі не відповідають на наші запити", - додала Беца.

Нагадаємо, син українського прикордонника Павло Гриб поїхав в Білорусь на зустріч із дівчиною, яку завербувала російська ФСБ. В Гомелі його викрали представники російських спецслужб та переправили до Краснодара. Його звинувачують в тероризмі.

Звільнити Павла Гриба вимагають правозахисники. Українського консула до 19-річного хлопця так і не допустили, але його відвідав адвокат Андрій Сабінін.