Білорусь і Росія посперечалися під час навчань «Запад-2017»

14:22, 15.09.2017
Білорусь і Росія посперечалися під час навчань «Запад-2017»

Російські танки під час навчань "Запад-2017".

Міністерство оборони Білорусі спростувало заяви російського військового відомства про перекидання нових підрозділів для участі в навчаннях "Захід-2017".

 

Про це повідомляє білоруське видання TUT.BY з посиланням на прес-секретаря головного управління ідеологічної роботи Міноборони країни Володимира Макарова у п’ятницю.

 

"Усі підрозділи російської складової регіонального угруповання військ, які беруть участь в навчаннях" Захід-2017 ", вже знаходяться на території Білорусі і взялися до виконання навчальних завдань в рамках навчань. Прибуття інших підрозділів з Росії не передбачено", - заявив пан Макаров.

 

За його словами, зараз Міноборони Білорусі проводить консультації з Міноборони РФ з приводу заяви останнього, зробленої 14 вересня вранці.

 

Тоді російське військове відомство заявило, що підрозділи Західного військового округу, які залучаються до навчань "Захід-2017", почали перекидання особового складу озброєння, військової і спеціальної техніки на полігони в Білорусі.

 

Зокрема, одна з танкових армій була піднята за тривогою для перекидання до Білорусі.

 

Як повідомляла «УМ», Швеція за підтримки НАТО розпочала найбільші за останні 23 роки військові навчання «Аврора», які почалися майже одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Запад-2017".