На Львівщині затримали п’ятьох прихильників Саакашвілі (відео)

15:27, 12.09.2017
На Львівщині затримали п’ятьох прихильників Саакашвілі (відео)

Поліція почала карати за "прорив" кордону на ПП "Шегині".

Поліція Львівської області затримала п’ять осіб за фактом прориву кордону на пункті пропуску "Шегині", який мав місце 10 вересня.

 

Про це повідомляє сайт МВС України у вівторок.

 

Відзначається, що затримані активні учасники подій. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема – групове порушення громадського порядку.

 

Правоохоронці також встановили особи 6 можливих організаторів "прориву кордону", а також 32 активних учасників тих подій.

 

"Понад 100 осіб допитані як свідки цього інциденту. Кільком народним депутатам у належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення слідчих дій", - йдеться в повідомленні МВС.

 

Правоохоронці кваліфікували події на ПП "Шегині" за 4 статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

 

Крім того, Держприкордонслужба склала 15 адмінпротоколів за ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП. Зокрема, на 4 представників ЗМІ та 10 іноземних громадян.

 

У свою чергу, член колегії МВС, депутат Антон Геращенко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook  окремі відеофрагменти нападу прихильників Саакашвілі на прикордонників.

 

Сталося це після того, як соратник колишнього президента Грузії Давид Сакварелідзе повідомив про затримання поліцією активістів Андрія Котиченка і Олександра Бурцева.

 

«Національною поліцією затриманий «бойовик-тітушка» Саакашвілі Андрій Котиченко. Давид Сакварелідзе називає Андрія Котиченка, який бив і душив співробітників прикордонної служби, «активістом». Дивимось відео. Даємо власну оцінку», - написав депутат Геращенко.

В іншому пості з відео обранець написав: «За що ж затриманий Олександр Бурцев? На відео Олександр Бурцев (з вусами, бородою, у чорному кашкеті) з особливим цинізмом, насолоджуючись власною безкарністю, б’є і штовхає захисників України – прикордонників, у тому числі захищавших Україну і в зоні АТО».

Як повідомляла «УМ», 10 вересня позбавлений українського громадянства Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, прорвався до України з території Польщі.

 

У МВС заявили, що під час "прориву" кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

 

Вранці 12 вересня прикордонники та поліцейські прийшли до львівського готелю "Леополіс", де зупинився Міхеїл Саакашвілі і зачитали йому у присутності юристів адміністративний протокол про незаконний перетин ним українського держкордону.

 

Саакашвілі підписав спочатку заперечення його адвокатів до протоколу про незаконний перетин кордону, а потім підписав в цілому сам протокол.