Авторитет Михайло Тітов «Мультик» фактично керував Миколаєвом

20:00, 04.09.2017
Авторитет Михайло Тітов «Мультик» фактично керував Миколаєвом

Михайло Тітов на прізвисько "Мультик".

Офіційна і тіньова влади існували в місті Миколаєві донедавна. Першою керував мер міста, а тіньовою - організоване кримінальне угруповання, яке очолював Михайло Тітов на кримінальне прізвисько "Мультик".

 

На цьому наголосив Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу в Миколаєві у понеділок.

 

Тим не менше, наразі не йдеться про підозру будь-якому депутату міської ради у зв’язках зі злочинцем Михайлом Титовим.

 

«Підозру пред’явлено лише п‘ятьом членам угруповання на чолі з Тітовим», - сказав пан Луценко.

 

За його словами, їм інкримінується ціла низка статей Кримінального кодексу, серед яких - незаконне заволодіння транспортними засобами, незаконне позбавлення волі людей, незаконні операції з наркотиками, незаконне поводження зі зброєю, тиск на бізнес, рекет, розкрадання майна тощо.

 

До того ж, провадження щодо членів миколаївського організованого злочинного угруповання "Мультика" розглядатиме Жовтневий районний суд міста Маріуполя, щоб запобігти витоку інформації.

 

Що ж стосується кількох десятків обшуків, які тривали у Миколаєві 29 серпня, у тому числі й у депутатів міськради, то вони, за словами Генпрокурора, були проведені, оскільки слідство вважало, що це потрібно для встановлення істини.

 

Луценко також додав, що угруповання "Мультика" мало тісні зв’язки в органах влади, місцевого самоврядування та з тюремною спільнотою.

 

"Будемо розбиратися, незалежно від партійних кольорів, бо, на жаль, там не одна партія на гачку – там весь політичний спектр. Будемо давати законну оцінку всім їм, бо вилучені під час обшуків матеріали дають нам таку можливість. Явка з повинною дуже вітається", – зазначив Генпрокурор.

 

Луценка "дивує у цій справі лише одне – та самогубна безбашенність тих політичних сил, які стали на захист керівництва організованого злочинного угруповання Тітова-Мультика"

 

"Кожен може йти на дно, як хоче, але те, як це роблять депутати Миколаївської міськради, викликає лише подив. Люди настільки залежні від бандитів, що змушені під їхню диктовку навіть із камери ізолятора вчиняти ці ганебні кроки. Але це не означає, що політикою можна буде прикрити діяльність як бандитів, так і їхніх "шісток"-політиків", – сказав Генпрокурор.

 

Луценко сказав, що питання розпуску міськради перебуває не в його компетенції, але Верховна Рада могла б розглянути таку можливість.

 

"У місті фактично було двовладдя, коли офіційний мер був лише видимою частиною влади, решту питань приймали замість нього під серйозним впливом кримінальних структур", – пояснив керманич ГПУ.

 

Він закликав кожного, хто має обґрунтовані докази, «факти щодо злочинної діяльності ОЗУ Тітова-Мультика або інших, прийти до слідчого, попросити надати свідчення під прикриттям, під легендою».