У Полтаві суддю спіймали з хабарем за справу на 100 тисяч гривень (фото)

21:58, 31.08.2017
У Полтаві суддю спіймали з хабарем за справу на 100 тисяч гривень (фото)

Суддя в Полтаві попався на хабарі у 5 тисяч гривень (інтернет-видання "Полтавщина")

У Полтаві спіймали суддю на хабарі за рішення на користь позивача, який хотів стягнути із боржника 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"31 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП та за оперативного супроводу Управління СБУ в Полтавській області затримали суддю Ленінського районного суду м.Полтава за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст.368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службової особи») Кримінального кодексу України", - ідеться в повідомленні.

В прес-службі антикорупційного відомства зазначається, що розслідування за підозрою в хабарництві ведеться іще з березня 2017 року, але затримувати суддю-хабарника вирішили після отримання неправомірної вигоди.

За версією слідства, служитель Феміди взяв гроші за винесення рішення в інтересах позивача, який вимагав стягнути заборгованість у сумі 100 тис. грн.

"Наразі тривають слідчі дії (обшуки). Вирішується питання повідомлення судді про підозру, а також внесення подання до Вищої ради правосуддя щодо надання дозволу про утримання судді під вартою", - зазначають в НАБУ.



За інформацією інтернет-видання "Полтавщина", затриманий - Кононенко Сергій Дмитрович. Він вимагав 5 тисяч гривень, повідомили полтавським журналістам в Управлінні захисту економіки в Полтавській області



Суддею Сергій Кононенко працює вже 15 років. З серпня 2002 року по травень 2005 року він працював суддею військового місцевого суду Полтавського гарнізону, з травня 2005 року — суддя Ленінського районного суду міста Полтави. Верховною Радою України 21 травня 2009 року обраний на посаду судді безстроково. Відомо, що у липні 2016 року Сергій Кононеко подав до Вищої ради юстиції заяву про відставку, проте отримав відмову.

Згідно з декларацією за 2016 рік, середньомісячний дохід Сергія Кононенка (зарплата і пенсія) становив майже 28 тисяч гривень на місяць. Він їздить на Hyundai Tucson 2011 року випуску та проживає у квартирі площею 63 м².