У Білорусі викликають «на килим» українського дипломата після коментарів Олени Зеркаль

18:00, 31.08.2017
У Білорусі викликають «на килим» українського дипломата після коментарів Олени Зеркаль

Олена Зеркаль очолює українську делегацію в Міжнародному суді ООН щодо російської агресії в Криму та на Донбасі (Ірина Геращенко)

У Білорусі викликають до міністерства закордонних справ українського дипломата Валерія Джигунова у відповідь на те, що заступниця міністра МЗС України Олена Зеркаль сказала про зникнення після перетину кордону в Білорусі 19-річного сина українського офіцера Павла Гриба.

Про це повідомляє білоруське видання TYT.BY.

Зазначається, що Білорусь хоче бачити Джигуна, щоб довести «безперспективність загроз і неприйнятність висловлювань».

У білоруському МЗС вважають, що зникнення громадянина України на їх території могло бути з різних причин.

«Люди, на жаль, зникають з різних причин. І з власної волі або дурості, і внаслідок дій третіх сил», — заявив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

Він зазначив, що «не по-партнерськи через добу після офіційного прохання про допомогу звинувачувати в чому-небудь країну, яка без її відома (без відома Білорусі - ред.) була обрана місцем чи то романтичного побачення, чи то конспіративної зустрічі».

Білоруське закордонне відомство відреагувало на заяви Олени Зеркаль в ефірі «5 каналу» в програмі "Час. Підсумки дня".

З приводу дій Білорусі Олена Зеркаль сказала, що, на її думку, сусідня країна «на словах веде себе як партнер, а насправді діє зовсім по-іншому». Так заступниця міністра МЗС висловилася, говорячи про обставини зникнення можливо у Білорусі 19-річного українця Павла Гриба та вступ Білорусі до Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, Павло Гриб зник у Білорусі після того, як вирушив у Гомель на побачення з інтернет-знайомою із Сочі. Виявилося, що дівчину завербувало ФСБ. Вона стверджує, що її та Павла російське ФСБ звинувачує у тероризмі.

Зникнення Павла Гриба на їх території уже підтвердили в Білорусі після звернень української прокуратури, яка відкрила кримінальну справу про вбивство.