У Дніпрі та Чернівцях чиновникам заборонили виступати на лінійках 1 вересня

15:51, 31.08.2017
У Дніпрі та Чернівцях чиновникам заборонили виступати на лінійках 1 вересня

Депутати та чиновники у двох українських містах перестануть бути найважливішими фігурами на святі "Першого дзвоника" (Маєш право знати)

Мери міст Дніпра Борис Філатов та Чернівців Олексій Каспрук заборонили підлеглим чиновникам виступати на шкільних лінійках 1 вересня.

"Директорам шкіл заборонити приймати та улещувати популістів", - написав Борис Філатов у Facebook та додав: "Досить піаритися. Ідіть працювати".

Він зазначив, що ходити на лінійки можна тим, хто привів своїх дітей.




Міський голова Чернівців видав розпорядження, відповідно до якого виступати на лінійках чиновникам не рекомендується, тривалість заходів має бути не довше 30 хвилин, під час яких варто вшанувати пам’ять загиблих у війні на Сході України хвилиною мовчання.

"Чиновники виступати на урочистостях не будуть", - цитує слова Каспрука "Буковинська правда".

Окрім того, міський голова Чернівців закликав політиків "не мурижити" дітей та їхніх батьків полум’яними виступами".

"Хоча думаю, що мене не почують", - додав Каспрук.

Як повідомляла "УМ", цього року напередодні 1 вересня у соцмережах з’явилося багато закликів про реформування традиційних шкільних лінійок на 1 вересня. Блогери просять підібрати сучасніший україномовний репертуар, замість обридлої "Учат в школє", а активісти пропонують передати букети, які десятками принесуть учні до школи, важкохворим у лікарні.