У Миколаєві обшукують 90 депутатів і бізнесменів за торгівлю зброєю та наркотиками

13:30, 29.08.2017
У Миколаєві обшукують 90 депутатів і бізнесменів за торгівлю зброєю та наркотиками

Обшуки в Миколаєві проводять СБУ та Генпрокуратура (novosti-n.org)

У Миколаєві обшукують 90 депутатів міської ради та бізнесменів за звинуваченнями у торгівлі зброєю та наркотиками.

Речниця Генеральної прокуратури Лариса Сарган підтверджує факт обшуків, але причини їх не називає. У той же час у постановах суду, якими дозволили обшуки, значиться, що вони проходять за підозрою в "постачанні зброї і наркотиків із зони АТО", інформує "Українська правда".

"Так, обшуки дійсно проходять. Проте я поки не можу надати будь-яку офіційну інформацію. Згодом Генеральний прокурор зробить офіційне повідомлення", - зазначила Лариса Сарган.

Миколаївський сайт "Новости N" пише, що обшуки проходять у депутатів міської ради від партії "Опозиційний блок" Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ласурія, підприємців Олексія Пелипас ​​і Владислава Чайки. Також йде обшук у Михайла Титова, відомого під кличкою "Мультик".

Їх підозрюють в "постачанні зброї і наркотиків із зони АТО" - саме таке формулювання міститься в постанові суду про проведення обшуку, зазначає видання.

"Кримінальне провадження № 12013160260001485 відкрито прокуратурою Миколаївської області за ознаками статей 146, 189, 190, 255, 289, 263, 307, 309, 358 і ряду інших. Веде справу слідчий Єрошкін. Дозвіл на проведення обшуків видано Жовтневим районним судом м. Маріуполя", - зазначає видання "Новости N" в оновленій інформації про обшуки.

Всім без винятку фігурантам цієї справи ставлять в провину причетність до «організованій злочинній групі (ОЗГ)» Михайла Титова, більше відомого в Миколаєві як «Мультик». В якості конкретних звинувачень в постановах на проведення обшуку фігурують поставка наркотиків і зброї з зони АТО; розкрадання бюджетних коштів; шахрайство; вимагання.

За попередньою інформацією, одного із бізнесменів уже забрали на допит. Обшуки пройшли і в адвоката Василя Калаянова та його колег.

Видання "НикВести" повідомляє, що частина обшуків проводиться у миколаївських чиновників за звинуваченнями у розкраданні бюджетних грошей.