СБУ за серпень затримала адміністраторів антиукраїнських груп у 9 областях (відео)

17:32, 28.08.2017

Протягом серпня співробітники Служби безпеки України припинили діяльність кількох адміністраторів антиукраїнських груп у соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

Затримання провели у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях.

 

Мешканець Черкащини поширював антиукраїнські матеріали на своїх сторінках.

 

«Пропагандиста затримали на Київському залізничному вокзалі під час повернення з Москви з чергового інструктажу», - повідомляє СБУ.

 

У Києві учасник сепаратистської організації використовував соцмережі для поширення антиукраїнських матеріалів та підтримки дій Росі, а також підтримував створення «Новоросії».

 

На Хмельниччині прихильник сепаратизму закликав до змін кордонів України та виправдовував «ЛНР», «ДНР» та Росії.

 

«В одній із груп він розмістив фото загиблих та поранених учасників АТО з цинічними коментарями», - уточнює СБУ.

 

У Львівські області пропагандист через створену ним мережу - понад 20 сторінок - поширював заклики до захоплення влади та підтримки агресії Росії.

 

В СБУ повідомили, що у помешканнях затриманих провели обшуки і вилучили комп'ютерну та мобільну техніку «з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів».

 

«Загалом протягом 2014-2017 років Службою безпеки України зареєстровано сімдесят два кримінальні провадження, за матеріалами досудових розслідувань слідчих СБ України винесено понад шістдесят вироків особам, які здійснювали антиукраїнську пропаганду в російських соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники», - повідомляють в СБУ.