У Німеччині пропонують «заморозити» питання Криму і не визнавати анексію

21:50, 23.08.2017
У Німеччині пропонують «заморозити» питання Криму і не визнавати анексію

Крістіан Лінднер не вперше пропоную "зегерметизувати" питання анексії Криму.

Голова ліберальної німецької партії «Вільні демократи» Крістіан Лінднер виступив за політику розрядки у відносинах з Росією. На його думку, не варто визнавати анексію Криму Росією, а саме кримське питання варто «заморозити».

 

Про це Лінднер заявив в інтерв'ю DW в середу.

 

Коментуючи скандал щодо його попередніх неоднозначних висловів стосовно півострова, він наголосив, що "Вільні демократи" у жодному разі не закликають визнати анексію Криму.

 

"Наша пропозиція полягає в тому, щоб ми повернулися до традиційної німецької політики розрядки, - пояснив Лінднер. - Анексія Криму - це порушення міжнародного права, ми цього не приймаємо. Санкції залишаються чинними. Але все ж варто подивитися, чи зможемо ми перервати поточну спіраль ескалації та гонку озброєнь, чи готові в Росії змінити власну політику".

 

Пропозиція лібералів щодо Криму полягає у такому: "Заморозити конфлікт, не визнаючи (анексії Криму. - Ред.) та запропонувати діалог щодо інших питань".

 

На думку Лінднера, якщо Росія не хоче виходити з глухого кута, тоді санкції треба посилювати, якщо Москва піде на поступки, то обмежувальні заходи можна буде поступово полегшувати.

 

"Може, колись напруженість настільки знизиться, що можна буде говорити і про Крим", - підсумував німецький політик.

 

Нагадаємо, 5 серпня Крістіан Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово "загерметизувати" і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою.

 

Водночас, в німецькому уряді нагадали слова канцлера Ангели Меркель, яка раніше заявляла, що анексія Криму не може бути визнана.