Одразу у трьох областях України спалахнули великі лісові пожежі

22.08.2017
Одразу в кількох областях рятувальники гасять великі лісові пожежі.
 
Прикметно, що в бага­тьох випадках причиною поширення вогняної стихії стає не лише серпнева спека, а й наслідки недбалих підпалів пожнивної стерні. 
 
Географія пожеж не локалізована. Останніми днями наймасштабніше стихійне лихо розгортається у трьох регіонах.
 
Як повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій, між селами Підстепне і Козачі Лагері Олешківського району на території Дніпровського лісництва Цюрупинського лісового господарства відбувся спалах лісового настилу на площі 50 гектарів.
 
До ліквідації пожежі залучили 35 осіб та 107 одиниць техніки, два літаки АН-32П авіації ДСНС та гелікоптер МІ-8 Збройних сил України.
 
Ще одна лісова пожежа в суботу виникла в Миколаївській області поблизу Новопетрівки Новоодеського району в лісовому урочищі Новопетрівське.
 
Там також загорілася лісова підстилка на території близько 50 гектарів окремими осередками. Гасіння пожежі ускладнюється сильним вітром. До ліквідації вогню залучили 140 осіб та 30 одиниць техніки.
 
У Житомирській області загорівся лісовий масив у Подільському природному заповіднику.
 
Пожежа виникла у неділю, 20 серпня, близько 17:00 поблизу селища Копище Олевського району.
 
Наразі вогонь охопив уже близько 60 гектарів лісу. Його намагаються врятувати 196 вогнеборців.
 
До гасіння пожежі тут залучили вже 22 одиниці техніки, у тому числі літак АН-32П та вертоліт МІ-8.
 
Загалом в усіх областях України, окрім Закарпатської й Одеської, протягом 22 серпня очікується висока та надзвичайна пожежна небезпека через посушливі погодні умови.
 
Вогнеборці просять власників сільгоспугідь припинити підпали пожнивних решток, що тільки шкодять ґрунтам, провокуючи ще й пожежі в лісосмугах та прилеглих лісах.