США призупиняють видачу неімміграціних віз у Росії через висилку дипломатів

15:40, 21.08.2017
США призупиняють видачу неімміграціних віз у Росії через висилку дипломатів

Росія отримала свій варіант безвізу зі США (etats-unis.ru)

Сполучені Штати Америки призупинять процедуру видачі неімміграційних віз в Росії з 23 серпня через те, що влада РФ прийняла рішення вислати із країни американських дипломатів.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті посольства США в Росії в понеділок, інформує "Українська правда".

"У зв'язку із заходами, прийнятими Російською Федерацією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ, починаючи з 23 серпня 2017 року, процедура видачі неімміграційних віз по всій Росії буде припинена", - ідеться у повідомленні.

Процедура видачі неімміграційних віз в консульствах США в Росії буде припинена на невизначений термін. Відновити роботу поки запланували лише в Москві із 1 вересня.

Раніше призначені співбесіди будуть скасовані. Ті, хто вже подав документи на оформлення візи США, будуть проінформовані про те, яким чином вони зможуть перепризначити співбесіду.

У посольстві США відзначили, що рішення російської сторони скоротити чисельність співробітників дипломатичної місії США в Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин.

Як повідомляла "УМ", 30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію повинні будуть залишити 755 працівників американських дипломатичних місій.

При цьому колишній посол США в Росії Майкл Макфол висловив сумніви, що в Росії є аж 755 дипломатів Сполучених Штатів.

Також посольство США більше не може використовувати складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві і дачу в Срібному Бору.

Державний секретар Сполучених штатів Америки Рекс Тіллерсон після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим заявив, що США відповість Росії на висилку дипломатів до 1 вересня.

2 серпня Президент США Дональд Трамп підписав закон, яким запроваджуються нові санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї, які до цього проголосували у американському парламенті.