У Миколаєві затримали двох молодиків, що спровокували пожежу в лісі

14:58, 21.08.2017
У Миколаєві затримали двох молодиків, що спровокували пожежу в лісі

Пожежа в Новопетрівському лісовому урочищі сталася через підпалене сміття (Національна поліція)

Правоохоронці затримали двох хлопців 17-ти і 21-го року, яких підозрюють у підпалі лісу біля села Новопетрівське Миколаївської області.

Про це повідомляє прес-служба поліції Миколаївщини.

Старший з хлопців вирішив відсвяткувати свій день народження в спеціально відведеному місці в лісі, який межує з населеним пунктом.

Вони поприбирали сміття, а щоб не везти його до міста, підпалили його.

Хлопці не дочекалися, доки вогонь згасне, а просто пішли із місця подій. При чому один із них забув поряд мобільний телефон.

Через деякий час вони повернулися, щоб знайти телефона. Побачивши, що почалася пожежа, хлопці втекли.



"Своєї провини затримані не заперечують і дають свідчення. За їхніми словами, вони не збиралися влаштовувати пожежу", - зазначають у поліції.

Стосовно хлопців відкрито кримінальне провадження за статтею "Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, що спричинило тяжкі наслідки". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Ступінь провини кожного з молодих людей буде встановлено в ході слідства. Вирішується питання про оголошення про підозру і обрання запобіжного заходу.

Пожежа, яку спровокували хлопці, сталася 19 серпня на території Новопетрівського лісового урочища. Вогонь охопив близько 80 гектарів лісу.