Молоді українські художники у співпраці із Росспівробітництвом поїхали до Новгорода

12:00, 21.08.2017
Молоді українські художники у співпраці із Росспівробітництвом поїхали до Новгорода

Російські пропагандисти переключилися на українську молодь, яка погоджується їхати на культурно-мистецькі заходи до країни-окупанта (RS.GOV.RU)

Група молодих українських художників беруть участь в проекті "Три Софії", який організовується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва.

Про організовану поїздку повідомляється на сайті Російського центру науки і культури в Києві.

Живописці приїхали до міста 16 серпня, відзначає "Українська правда".

Вони є учасниками міжнародного мистецького проекту "Три Софії: Софія Київська, Софія Новгородська, Софія Полоцька". У Росії у них будуть "пленери, творчі зустрічі та дискусії".

У центрі заявляють, що разом з українцями подорожують також молоді художники з Білорусі та РФ.

Проект реалізується Міждержавним фондом гуманітарної співпраці країн СНД за підтримки Росспівробітництва, представництвом якого в Україні є вищезгаданий центр, Міністерства інформації Білорусі, а також Українського фонду культури, і приурочений до 1030-річчя Хрещення Русі.

"Підсумкова виставка буде розгорнута 2 вересня в Софійському соборі в Полоцьку (Білорусь - ред.) і стане одним з головних подій святкувань 1155-річчя цього древнього білоруського міста і 500-річчя білоруського друкарства", - сказано в повідомленні.

На зустрічі з учасниками проекту, що пройшла в російському центрі в Києві, виступив його керівник Костянтин Воробйов.

"Три Софії" - частина великої міжнародної гуманітарної акції "Мінська ініціатива", в рамках якої цього року вже пройшли презентації альманаху молодих поетів Росії, України й Білорусії "Terra poetica", - розповів він.

Нагадаємо, що попереднього разу Російський центр науки і культури в Києві вивіз українських дітей до Москви та Санкт-Петербургу за програмою "Здравствуй, Росія!".

За те, що неповнолітні поїхали до країни агресора, що окупувала українські землі, голова СБУ Василь Грицак дав доручення провести розслідування.