В історичному кварталі Подолу хочуть звести офісно-житловий комплекс (фото)

17:01, 19.08.2017
В історичному кварталі Подолу хочуть звести офісно-житловий комплекс (фото)

У цьому кварталі Подолу хочуть звести готельно-офісний і житловий комплекси.

Забудовники планують звести готельно-офісний та житловий комплекс заввишки 3-9 поверхів у історичному кварталі столичного Подолу, що в межах вулиць Набережно-Хрещатицької, Іллінської та Волоської.

 

Про це повідомила колишній депутат Київради, активіст Олена Терещенко-Єскіна у Facebook  у суботу.

 

"Замість історичного кварталу на Подолі (де зараз розташовані стародавні київські будинки XVIII-XIX cт, серед яких є ті, що мають охоронний статус) збираються звести "Готельно-офісний та житловий комплекс з підземни паркінгом" висотою до 38 м та площею 33 000 м2 по вулицях Набережна-Хрещатицька, 21 – Іллінська, 16 – Волоська", - написала пані Терещенко-Єскіна.

 

За її словами, замовником будівництва є "Союз Контракт Інвестмент".

 

 

"Під загрозою опиняється Іллінська церква, зона охорони якої не визначена, я вже не кажу про інші історичні будинки та повне спотворення історичного середовища Старого Подолу", - обурилася активістка.

 

 

Вона додала, що 18 серпня відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури КМДА, де розглядалося  історико-містобудівне обґрунтування на забудову вказаного історичного кварталу.

 

За словами Терещенко-Єскіної, рада в цілому ганебно погодилася на забудову. І це при тому, що у 2006 році зазначений проект був затверджений як офісний, а тепер позиціонується переважно як житловий й проходить нове узгодження.

 

«Замало будинків на Подолі вже було знищено? Цього проекту допустити не можна!», переконана колишня депутатка Київради.